Apie alų
„Būsi Trečias” bare galima rasti tris mūsų gamybos alaus rūšis – „šviesųjį”, „juodą” ir „brandujį”. Alus verdamas rūsyje, kuris yra po pirmo aukšto sale, tad jūs tiesiog sėdite virš alaus visą jo gyvenimo ciklą. Alaus gamyboje naudojame tik salyklą, mieles, apynius ir vandenį, nėra jokių pagreitinimo technologijų ar gudrybių.
Įdomesnis dalykas yra tas, kad mūsiškis alus iš beveik tonos talpos bačkos yra išstumiamas azotu, o ne angliarūgšte, kuri pripildo alų burbuliukais, o tai išpučia pilvą. O iš kur tada „Būsi Trečias” aluje „gazas”? Ogi tai natūralaus rūgimo proceso padarinys. Alus nėra pasterizuojamas. Nuo virimo iki pateikimo praeina 3 savaitės. Dar dvi savaites jis gali prabūti talpoje kuri yra sujungta su alaus kranu prie baro, bet jūsų dėka alus iš talpos išbėga kur kas greičiau. Kadangi alus filtruojamas natūraliai ir nėra pasterizuojamas, jame lieka daugiau vitaminų ir mielių. Dar vienas įdomus faktas, kad kiekviena partija yra skirtinga ir net kiekvieną dieną alus yra skirtingas. Jis savaitės pradžioje gali būti mažiau skaidrus, o savaitės pabaigoje skaidresnis. Šviesiojo stiprumas varijuoja nuo 4,5 iki 5,5 stiprumo o tamsusis – nuo 6 iki 6,5.
Be šviesaus ir juodojo alaus galite paskanauti ir alaus kokteilių, kuriuos mes pasiūlėme pirmieji Lietuvoje. Jų, žinoma, galima paragauti ir kituose baruose, bet lyginant su mūsiškiais yra pagrindinis skirtumas: gyvame aluje likusios mielės labai smagiai sąveikauja su sirupe esančiu cukrumi, tad sirupas net tik pasaldina alų, bet ir pradeda nedidelę alaus evoliuciją.